Bakan Işıkhan Açıkladı! – Emeklilere Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatırılacak?

TAKİP ET

Bakan Işıkhan Açıkladı! – Emeklilere Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatırılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilerim bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Peki, kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? Detaylar 

 

 

Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vedat Işıkhan, emeklilere bayram ikramiyesinin ne zaman yatırılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

EYT düzenlemesi ile yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olduğunu söyleyen Işıkhan, ‘Önümüzdeki 5 yıl içinde 2,5 milyon kişi daha emekli olacak’ dedi. Kamuda tasarruf tedbirleri hakkında konuşan Işıkhan; ‘Tasarruf tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Enflasyon düştükçe refah düzeyi artacak. Kalıcı refahı sağlamayı hedefliyoruz’dedi.

Kök aylığı 10 bin TL’nin altında olan 3 milyon 601 bin emekli bulunduğunu ifade ederek; ‘Emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmeleri için kamu ve özel sektörle anlaşmalar yapıyoruz. Haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden, zincir marketlere, online pazar yerlerine kadar birçok anlaşmayı emeklilerimiz için hayata geçireceğiz’ dedi.

Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Yatırılacak?

Bakan Işıkhan, emeklilerin heyecanla beklediği bayram ikramiyeleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Bayram ikramiye ödemeleri için takvim çalışmalarının devam ettiğini belirten Işıkhan, ‘Bayramdan önce hesaplara geçmiş olacak. En yakın zamanda takvimi açıklanacak’ dedi.  Editör Şeyda Özlükcü