Başkanın Başı Dolandırıcılarla Dertte... Ne Yaptıysa Çare Olmadı!

TAKİP ET

Başkanın Başı Dolandırıcılarla Dertte... Ne Yaptıysa Çare Olmadı!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Melikgazi Belediyesi, yıllardan beri dolandırıcıların hedefi oluyor. Yapılan uyarılara ve şikayetlere rağmen dolandırıcılar her seferinde farklı bir yöntem geliştiriyor.

 

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, adeta klasikleşen uyarısını bir kez daha tekrarlamak zorunda kaldı. Sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan Başkan Palancoğlu, ‘dolandırıcılara dikkat’ diyerek, vatandaşların belediyenin adını kullanarak, insanları kandırmaya çalıştıklarını duyurdu.

Palancıoğlu’nun paylaşımı ise şöyle;

'Dolandırıcılara Dikkat! Melikgazi Belediyemizin adını kullanarak, vatandaşlarımıza 'Emlak vergisi borcunuz bulunmaktadır. Linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz' şeklinde mesaj gönderildiği ve vatandaşlarımızın linke tıklamaları halinde banka hesaplarından para çekildiği yönünde ihbarlar almaktayız. Lütfen bu linke tıklamayınız. Bu tür mesajların Melikgazi Belediyemizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. LÜTFEN BU TÜR YALANLARA VE DOLANDIRICILARA İTİBAR ETMEYİNİZ.’

Bu uyarı Palancıoğlu ve Melikgazi Belediyesi için ilk değil. Belirli periyotlarla dolandırıcıların çeşitli yöntemler geliştirerek, hem Başkan Mustafa Palancıoğlu’nun adını hem de Melikgazi Belediyesi’nin adını kullanarak vatandaşları dolandırmaya kalktıklarına yönelik daha önce de pek çok kez açıklama yapıldı.

Dolandırıcıların, kimi zaman iş insanlarını telefonla arayarak, Palancıoğlu’nun adını kullandığı ve hayır işleri için para yardımı yapmalarını istediği, kimi zaman da dijital mecralarda sahte hesaplarla vatandaşları dolandırdıkları belirlendi. Yapılan uyarı ve şikayetlere rağmen dolandırıcılar, farklı yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Editör Şeyda Özlükcü