Erciyes Holding satışı satışa çıkarılan ilk şirket belli oldu !

TAKİP ET

Geçtiğimiz kasım ayında Erciyes Anadolu Holdingin satış sürecinin başlayacağı haberleri gündeme gelmişti. Holdingin tek seferde mi satılacağı yoksa parça parça mı satılacağı, kaç lira istendiği, taliplerinin kimler olduğu gibi konular merak konusu olmuştu. 

Merak edilen sorulara yanıt Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’den gemiş, CEO Ertekin, satış sürecinde kamuoyunun bilgilendireceğini belirterek, “Holdingimiz kurumsallaşmış her holding gibi profesyonelce ve şeffaf bir şekilde yönetilmektedir. Yönetildiği kadar da şeffaf bir şekilde satış süreçleri yönetilecek ve süreç başladığında her adımda kamuoyu bilgilendirilecektir. Yapılacak ihaleler TMSF’nin, holdingimizin internet sitelerinde duyurulacak, haber yaptırılacak ve ayrıca gerekirse TV reklamları ile ilgilenme potansiyeli olan her alıcı adayının duyması sağlanacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.  

 

Ertekin’den satış sürecine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Satışa çıkarılan ilk şirket belli oldu Satış sürecinin Bursa’da bulunan 2019 yılında kurulan “Weavers” şirketi ile başladığını duyurdu. Detayların web siteleri üzerinden paylaşıldğını söyleyen Ertekin, “Bugün 15 Ocak 2024 Pazartesi ve Bismillah diyerek satış sürecini Bursa’da bulunan 2019 yılında kurduğumuz ‘Weavers’ şirketimiz ile başlatıyoruz. İlgilenen potansiyel alıcılar için tüm detaylar web sitelerimizde, basın bültenlerimizde ve duyurularımızda mevcut. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu- TMSF kurulduğu günden beri bu tür satış ihalelerini başarı ile, en ufak dedikoduya yer vermeyecek şeffaflıkta yapmıştır. Sahibi TC Hazine’si olan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinin satışı da aynı şeffaflık içinde tüm potansiyel alıcıların duyması sağlanarak ve TC Hazinesinin menfaatleri gözetilerek yapılacaktır.” dedi.

İşte şirkete ilişkin detaylar:

Editör Şeyda Özlükcü