Kayseri'de bu görüntüler dikkat çekti!

TAKİP ET

Kayseri'de bu görüntüler dikkat çekti!

Sosyal medyada Kayseri'nin betonlaşmış görüntüleri dikkat çekti. Yeşil alanların bu denli azalması endişe uyandırdı.

Sosyal medyada paylaşılan Kayseri'nin genel görüntüsünde betonlaşma dikkat çekti. Şehirde yeşil alanların neredeyse yok denecek kadar azalması kent sakinlerinin dikkatini çekerken bu durum kullanıcılar arasında endişe uyandırdı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde şehirdeki azalmış yeşil alanlar, şehir sakinlerinin dikkatini çekti. Paylaşımda bölgede betonlaşmış ve ağaçsız görüntülerin olduğu gösterildi. 

 

Şehir sakinleri arasında yapılan yorumlarda, ağaçlandırmanın önemine vurgu yapılarak, ''Ağaçlandırma yapılmazsa, yakın zamanda çöle dönecek gibiyiz.'' şeklinde yorum yapıldı.

Yeşil alanların azalmasıyla birlikte şehirdeki hava kalitesinin düşmesi ve çevre kirliliğinin de artması gibi olumsuz etkilerin yaşanılabileceği belirtiliyor

Vatandaşlar yetkilieri önlemler almaya çağırırken şehrin dokusunun korunması için hızla harekete geçilmesi gerektiğini savunuyor.

Kentteki yeşil alanların azalmasına ilişkin çevre duyarlılığının artması ve toplumun bu konuda daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiği ön plana çıkıyor. Editör Şeyda Özlükcü