Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) merakla beklenen kayıtlar başladı

TAKİP ET

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) merakla beklenen kayıtlar başladı. Daha önce yapılan çalışmayla Erciyes Üniversitesi'ndeki 2 kreş 'Eğitim Merkezi' adıyla tek çatıda toplanmıştı. Bu kapsamda yapımı bir süre önce tamamlanan ve faaliyete geçen Kadriye San Çocuk Eğitim Merkezi başvuruları 16 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

Aranan kriterler neler? Kesin kayıt için kriterlere göre belirlenen puanlama esas alınacak

Başvurular belirlenen puanlama sitemine göre kabul edilecek. Örneğin anne ve babanın kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştıkları süre, Anne ve Babanın her ikisinin de ERÜ’de çalışıyor olması, ERÜ’ de çalışan Anne veya Babanın eşinin vefat etmiş olması veya çocuklarının bakımını yapamayacak engelinin olması ve ailede başka engelli çocuğun olması hali, ERÜ’ de çalışan Anne ve Babanın boşanmış olması hali, Anne ERÜ’ de çalışıyor, Baba başka kurumda çalışıyorsa gibi bir çok kriter puanlamaya tabii tutuluyor.  

 

Yemek, uyku saati, gezi, tiyatro...Neler var neler

Çocuk Eğitim Merkezi sunduğu imkanlar nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Okulda çocuklara Diyetisyenlerce hazırlanan sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı veriliyor. Belirlenen mönüler ev tipi mutfaklarda günlük olarak aşçılar tarafından hazırlanıyor. Eğitimin zenginleştirilmesi için gezi, tiyatro gibi etkinlikler de düzenleniyor. Okulda aynı zamanda uyku saati de var. 

Eğitim ne zaman başlayacak! Hangi yaş grubu çocuklar kabul edilecek?

2023- 2024 eğitim- öğretim yılı 2'nci dönemine yeni kayıt yaptıran öğrenciler, 15 Şubat 2024’de eğitime başlayacak. ERÜ Çocuk Eğitim Merkezleri aylık ücretleri Erciyes Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından belirleniyor. 2024 yılı Şubat ayı için aylık ücret ise 2 bin 750 TL.  Çocuk Eğitim Merkezi’ne 2019, 2020 ve 2021 doğum tarihli çocukların başvuruları kabul ediliyor. 

Velilerle sözleşme imzalanacak

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada Üniversite personel çocuklarına hizmet veren Kadriye San Çocuk Eğitim Merkezi başvurularının başladığı ve 16 Ocak 2024 tarihine kadar yapılabileceği belirtildi. Başvuru hakkı kazanan velilerle, “Okul Öncesi Veli Sözleşmesi de” imzalanacak. Ara dönem olması sebebiyle yeni sınıf açılmayacak.

 

Sonuçlar 29 Ocak 2024 Pazartesi günü açıklanacak

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 2019 doğum tarihli başvurular kabul edilecek ancak sınıf kontenjanımızın dolu olması nedeniyle mevcut sınıfta yedek öğrenci olarak değerlendirilecektir. 2020 ve 2021 doğum tarihli başvurular sınıf eksik kontenjan sayısınca kesin kayıt kabul edilecek diğer başvurular yedek öğrenci olarak değerlendirilecektir. Başvuru yapmak isteyen personelimiz 02 – 16 Ocak 2024 tarihleri arasında kresbasvuru.erciyes.edu.tr web adresinden online olarak başvuru yapabilecektir. Elden veya E-posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek olup değerlendirmeye alınmayacaktır. Kadriye San Çocuk Eğitim Merkezi Erciyes Üniversitesi personel çocuklarına hizmet vermektedir. Değerlendirmeye alınacak kayıtlar, Erciyes Üniversitesi’nde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (4/a, 4/b ve 4/c), 4857 Sayılı İş Kanunu (4/d) ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi çalışan personelin çocukları arasından ve ekteki değerlendirme kriterlerinde belirtilen puanlama sistemine göre yapılacaktır. Başvuruda bulunan anne veya babanın en az birinin Erciyes Üniversitesi personeli olması gerekmektedir. Başvuru sonrasında Çocuk Eğitim Merkezi’ne kayıt hakkını elde eden ve hakkından kendi istekleri ile vazgeçenler haklarını kaybedecek ve dönem listesinden silineceklerdir. Kayıt hakkından kendi istekleri ile vazgeçen başvuru sahiplerinden feragat dilekçesi alınacaktır. Tekrar talepleri olması halinde yeni kayıt döneminde yeniden müracaat etmeleri gerekmektedir. Çocuk Eğitim Merkezi ile ilgili sadece e-mail yoluyla yazılı verilecek bilgiden birimlerimiz sorumludur. Telefon yoluyla sözel alınan bilgiden birimlerimiz sorumlu değildir. Çocuk Eğitim Merkezinden bilgi almak isteyen personele cocukegitimmerkezi@erciyes.edu.tr e- posta adreslerinden bilgi verilecektir. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin asil listesi ve/veya yedek kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yedek listesi, 29 Ocak 2024 Pazartesi günü Üniversitemiz web sitesinde ilan edilecektir. Editör Şeyda Özlükcü