Kayserili minik öğrenciler sınavda öyle bir şey yaptı ki.. - Ortaya çıkan sonuç gündem oldu!

TAKİP ET

Kayserili minik öğrenciler sınavda öyle bir şey yaptı ki.. - Ortaya çıkan sonuç gündem oldu!

Kayserili öğrencilerin, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin halkına destek olmak amacıyla yaptıkları protesto gündem oldu. Soykırımın başladığı günden bu yana kent genelinde pek çok İsrail'i kınama protestoları yapıldı ancak bu protestonun diğerlerinden daha çarçpıcı olduğu aşikar..

 

İsrail Filistin'i bombalamaya, çocukları ve sivilleri katletmeye devam ediyor. Ülkede soykırım yapan İsrail, dünya genelinde protesto ediliyor. Kayseri'nin pek çok yerinde de protesto programları devam ederken ortaokul öğrencilerinin protestosu gündeme oturdu.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencileri sınavda isimlerini farklı ve dikkat çekici şekilde kodladı. Öğrenciler sınavda verilen optik formuna kendi isimlerini kodlamak yerine, ''7 Ekim'', ''Bir Leşmiş Milletler'', ''Kahrolsun Siyonizm'', ''Umut Tünelleri'', ''En Kötüsü Alışmak'', ''Utanmaktan Utanıyoruz'', gibi ifadeleri kodladı.

Minik öğrencilerin sıradışı eylemi hem öğretmenlerin hem de sosyal medyanın dikkatini çekti. Öğrencilerin bu sessiz protestosu sosyal medyada binlerce görüntülenme aldı.

Kullanıcılar, ''Gençlerin duyarlılığı ümit veriyor, Sizleri yetiştiren aileler ve öğretmenleri tebrik ediyorum, Hepsi çok güzel kodlamış, Bilinçli çocuklar yetişiyor.'' gibi yorumlar yaptı.

İsrail son olarak Filistin ambulansını vurdu!

İsrail geçtiğimiz gün Filistinlilerin kaldığı Refah çadır kampını bombaladı. Burada pek çok kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı da kayıtlara geçti.

Filistin Kızılayı son olarak bugün yaptığı açıklamada İsrail'in Filistin ambulansını kasıtlı olarak vurduğunu açıkladı. Açıklamada, ''İsrail işgal güçleri, uluslararası koruma altındaki Kızılay amblemini taşımasına rağmen ambulansı kasten bombaladı.'' denildi.

Ayrıca Çin, Filistin'e destek açıklamasında bulundu. Devlet Başkanı Şi Cinpin: ''Tam bağımsız Filistin Devleti'nin kurulmasını destekliyoruz. Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na 3 milyon dolar bağışlayacağız.'' dedi. Editör Şeyda Özlükcü