O Başkan adayının 1 milyar dolardık proje sözü

TAKİP ET

31 Martta yapılacak yerel seçimlerden İyi Parti Melikgazi belediye başkanlığı için aday gösterilen iş insanı Sedat Kılınç, Olay Türk TV ekranlarında Gazeteciler Osman Çiftci ile Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı. Seçim hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Kılınç Melikgazi için birbirinden önemli projeleri olduğunu söyledi. Özellikle bir proje hakkında konuşan Kılınç, detay vermedi ama iddialı ifadeler kullandı.

‘Rutin görevleri yapmak bence başarı değil’

Belediye başkanının görevinin sadece altyapı, üstyapı yapmak olmadığını söyleyen Başkan Adayı Kılınç, “Kentin kültürel faaliyetlerine, sanatsal faaliyetlerine, sportif faaliyetlerine, kentin veya bulunduğu belediyenin gelirini arttırma noktasında halkın refahını arttırmak ve bulunduğu yeri dünyada bir Bölge bazı şehirlere bakıyoruz ki bir şehir ama bütün dünya tanıyor. Yani hangi ülkeye gitseniz tanıyor. Bunun birçok örneği var. Bunu başarmak. Aslında başarı sayılır. Yoksa rutin görevleri yapmak bence başarı değil. Ben bu açıdan bakıyorum. Bir Melikgazi bölgesinde yaşayan hiç kimse geçim sıkıntısı yaşamaması lazım.” dedi. 

 

‘Öyle projelerimiz var ki…’

Kılınç, ilçede yaşayan kimsenin işle ilgili kaygısının olmaması gerektiğini aktarırken tam burada projelerin devreye girdiğini ifade etti. Dünyada ses getirecek projeleri olduğunu vurgulayan Kılınç, “Öyle bir projelerimiz var ki bırakın yereli ulusalda değil, dünyada ses getirecek. Bu projelerle ne yapacağız? Melikgazi Belediyesi'nin gelirini birkaç yıl içerisinde beş altı katına çıkaracağız. Belediyenin geliri belediyenin geliri artacak ve halka hizmet olarak dönecek.” diye konuştu. 

Projelerini gelecek haftalarda açıklayacağını da aktaran Kılınç, en önemli projesinin endüstriyel alanda olduğunu paylaştı. Kılınç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Endüstriyel alandaki projeler. Çok ciddi ihracat yapacak bir proje ürettik. Şehrin ekonomisine katkı, istihdamına katkı belediyenin gelirine çok büyük katkı ve en önemli hususun altını çiziyorum. Sürdürülebilirlik.”

‘Birçok belediyeye örnek olacak’

Kılınç, projeler için belediyeye yeni birimler kazandıracağını ve bununla birlikte Melikgazi’de istihdama önemli bir katkı sağlayacağını ilk 5 yıl için 20 bin sonrası için ise en az 60 bin kişiye gelir kapısı olacağını ifade etti. Kılınç, proje ile şehre 1 milyar dolarlık bir katma değer sağlanacağını ve projelerin açıklandığında “biz bunu niye yapmıyoruz” sorusunun akıllara geleceğini ifade etti. Editör Şeyda Özlükcü