Şok iddia: Özhaseki'nin istifası mı istenecek?

TAKİP ET

Şok iddia: Özhaseki'nin istifası mı istenecek?

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden sürpriz çıktı. AK Parti'nin oylarındaki gözle görülür düşüşün ardından ortaya atılan iddialar dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanların istifasını istedi, bu listede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yer aldı mı? Detaylar Kayseri Olay 

 

Türkiye, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında yerel yöneticilerini seçmek üzere sandık başına gitti.  Seçim sürpriz sonuçlara sahne olurken umduğunu bulamayan AK Parti’de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek toplantının gündeminde ise yerel seçim sonuçları olacak. Toplantıda önceki seçimlerle il ve ilçelerdeki oy oranları ile karşılaştırma yapması bekleniyor. 

İddialara göre, AK Parti’de önemli isimleri görevlen alınacağı iddia edildi. Listenin ilk sırasında ise Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz olduğu konuşuluyor. Elips Haber’den Muhammed Vefa’nın haberine göre, AK Partinin medya tanıtım biriminin tamamen görevden alınması bekleniyor. Ertan Aydın, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya, Yusuf Ziya Yılmaz’ın görevden alınacağı kaydediliyor. 

 

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı bakanları da görevden alacağı konuşuluyor. Bu listede ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın olduğu aktarılıyor. Sürpriz iddilar arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de yer alıyor. Bakan Özhaseki'nin de görevden alınarak partiye çekileceği iddia ediliyor. 

Diğer yandan Seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında bazı mesajlar veren Erdoğan, “Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız.” demişti. Editör Şeyda Özlükcü